0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Knus het najaar in: zijwanden plaatsen

De herfst het einde van het buitenzitseizoen? Zeker niet! Je kunt langer genieten van je overkapping wanneer je één of meerdere wanden dicht maakt. Een leuk klusje met grote voordelen en in een paar uur al geregeld. We vertellen je er graag meer over.


Met één of meerdere zijwanden in je tuinoverkapping zorg je ervoor dat je droog en uit de wind buiten kunt zitten. Zeker in het najaar is dit geen overbodige luxe. Er zijn verschillende opties wanneer je zijwanden in je overkapping wil plaatsen. Denk aan houtsoorten, manieren van bevestigen en hoeveel wanden je wil dichten.

Soorten houtbekleding

Er zijn eindeloos veel opties en keuzes. Ga je voor overhangend rabat van geïmpregneerd vuren, of toch Zweeds rabat van douglas hout? Je kunt kiezen voor dezelfde materiaal als de rest van de tuinoverkapping, maar een contrasterende kleur of houtsoort kan ook een leuk effect geven. Ons nieuwe Deens rabat, ook wel triple blokprofiel genoemd, is uitermate geschikt als wandbekleding. De zwart gespoten planken geven een super strak eindresultaat.

Zijwanden voor de overkapping

Om een wand te maken, is het slim om eerst een frame van regels of palen te maken. We adviseren om een maximale tussenruimte van 1 meter te hanteren. Vergeet ook niet te kiezen voor geschikt bevestigingsmateriaal. Niet alleen om te zorgen dat alles goed op zijn plek blijft zitten, maar ook voor het mooiste resultaat. Denk aan zelfborende schroeven met zwarte kop voor zwart gespoten hout, goldschroef voor in douglas hout en bijvoorbeeld rvs materialen voor grijs rabat.

Een extra warm gevoel

Je overkapping nog net dat beetje extra geven? Geef dan de saaie achterwand of muur een oppepper door deze te bekleden met wandbekleding, door bijvoorbeeld gebruik te maken van potdekselplanken. Het extra gebruik van hout geeft meteen een warme, knusse sfeer. Op echt frisse dagen kun je er altijd nog een heater of vuurschaal bij zetten. Een kopje chocomel, glühwein en een lekker dekentje erbij. Laat dat najaar maar komen!

Nog een extra tip voor het najaar: vergeet de tuinmeubelen niet droog te zetten. Een beschermende coating is altijd een goed idee, maar ze uit de regen zetten is nog beter. Is hier geen plaats voor? Zet ze dan op een afschot. Zo kan regenwater makkelijker weglopen en is het hout sneller droog – en blijven de meubels langer mooi.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 60 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram