0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Douglas

De populariteit van de houtsoort douglas is de afgelopen jaren in Nederland enorm gegroeid. Ook wij zijn erg enthousiast over deze houtsoort en verkopen dan al jaren douglashout in planken, palen, regels en diverse andere producten. Kenmerkend is warme roodbruine kleur van kernhout en de wat gelere kleur van het spinthout. De structuur van het hout is ook erg mooi door de fijne nerf die het heeft. In de loop van de jaren zal onbehandeld douglashout mooi vergrijzen naar een gelijkmatige grijstint.

Douglas is een duurzame Europese naaldhoutsoort die zonder impregneren vele jaren meegaat. Het hout is namelijk rijk aan hars, wat een positief effect heeft op de duurzaamheid. Soms komt helaas het hars ook uit het hout gelopen, vaak uit een zogenaamde 'harsgang'. Als u het hard wilt verwijderen; laat u dan eerst het hars eerst hard worden voordat u het probeert te verwijderen met scherp voorwerp. Harsplekjes die dan alsnog achterblijven kunt u proberen te verwijderen met wasbenzine of stickerverwijderaar. (Eerst voorzichtig aanbrengen op een plek wat meer uit het zicht.)

Onbehandeld heeft douglas een verwachte levensduur van tussen 10-15 jaar* bij bovengronds gebruik, vaak valt dit op te rekken door het regelmatig te onderhouden en/of te verven. Voorkom bij douglashout direct contact met de grond. We adviseren om palen boven de grond te monteren op een betonpoer of in een paalhouder. Ook kunt u een H2H paal gebruiken als staander. Deze kan wel rechtstreeks in de grond gezet worden, want de onderkant van de paal is van hardhout (OKan, duurzaamheidsklasse 1) Voor de verwerking van het hout raden wij u aan het hout voor te boren en gebruik te maken van RVS-schroeven.

Ons gehele assortiment douglashout vindt u op deze pagina. Of gebruikt u het menu of de zoekfunctie bovenaan om te navigeren naar specifieke categorie.

De beschikbaarheid van douglas is ook aanzienlijk toegenomen de laatste jaren. Jaren geleden zijn namelijk grote aantallen douglassparren in Frankrijk en Duitsland aangeplant. Hiernaast is ook een aanzienlijkdeel van het douglas afkomstig uit andere Midden-Europese landen.

*De aangegeven verwachte levensduur heeft betrekking op het kernhout. De werkelijke levensduur is uiteraard ook afhankelijk van de verwerking, behandeling en omgevingsfactoren. De verwachte levensduur is daarom een indicatie, geen garantie.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 44 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram