CJM Hout

Vuurschaal Cortenstaal dia 60cm

dia 60cm, hoogte 15 cm, dikte 2mm

Vuurschaal Cortenstaal dia 60cm
Vuurschaal Cortenstaal dia 60cm
57.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTD9V6002
Dikte:                0,2 cm
Hoogte:                20 cm
Diameter:        60 cm
Deze vuurschaal van 60cm doorsnee is van 2mm dik cortenstaal en oogt daardoor rustiek. Er kan een mooi vuurtje gestookt worden in deze schaal om zo warmte te bieden op een kille avond.
Ook kan ze op een winterdag met een glaasje choco of gluhwein erbij een sfeervol moment bieden rondom de feestdagen. De 4 ronde gaatjes onderin de schaal zorgen voor een extra zuurstof toevoer waardoor het vuur mooie vlammen geeft.

Cortenstaal is bekend als weervast staal of COR-TEN staal. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal (RVS). Het bijzondere kenmerk van dit soort staal is de bruine roestkleur waarin het uiterlijk verandert in verloop van tijd. Bij levering heeft Cortenstaal nog het gewone “zwarte” uiterlijk. Pas bij blootstelling aan de atmosfeer gaat Cortenstaal roesten en krijgt het zijn mooie bruine roestkleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof waardoor oxidatie vertraagt. Door deze oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.
Cortenstaal kan roestwater afgeven.

Specificaties

Materiaalsoort Staal
Productgroep Diversen