0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Wordt het Balkonia of Tuinzania?

Het is een gekke, onzekere tijd voor ons allemaal. We blijven voorlopig nog zo veel mogelijk thuis. Dit betekent ook dat we, zeker met het zonnige weer, meer tijd in onze tuin of op het balkon doorbrengen. Om het voor iedereen zo leuk en aangenaam mogelijk te maken, geven we je een aantal ideeën voor een snelle maar fijne buiten make-over.

Voor we aan ons verhaal beginnen, willen we eerst graag kwijt dat het natuurlijk het allerbelangrijkste is dat je zo min mogelijk de straat op gaat – dus ook zo min mogelijk naar de bouwmarkt of houthandel. Dat geldt natuurlijk ook in onze winkel. Gelukkig kun je ook altijd online bestellen, dan hoef je de deur helemaal niet uit.

Zien leven doet leven

Zeker nu de zon steeds meer gaan schijnen en je af en toe al in je T-shirt naar buiten kunt, is er niets zo fijn als het aanzicht van de eerste opkomende bloemen in het lentezonnetje. Een dorre, lege tuin met een berg onkruid doet al snel somber aan. Stap 1 is dan ook: beng wat leven in de tuin of op je balkon.

Dus pak op een vrij moment je tuinspullen en trek al het onkruid uit de tuin. Fleur de boel op met mooie bloemen en planten die groen blijven. Bouw een robuuste houten bloembak of een fijne basis voor je eigen moestuin. Je zult zien dat een paar kleine aanpassingen je buitenomgeving al een hele oppepper geven.

Een nieuw jasje

Een groen aangeslagen half ingestorte schutting, een treurige balkonomheining die eerder als een gevangenis voelt dan echt buiten. Ook daar word je niet heel vrolijk van - zeker niet nu thuis je enige echte A-locatie geworden is. Geef je buitenomgeving een nieuw jasje, bijvoorbeeld met een nieuwe schutting of nieuwe natuurlijke begroeiing.

Kies bijvoorbeeld voor stevige tuinschermen van douglas hout of leuk je balkon op met mooie natuurschermen, bijvoorbeeld van scherm van wilgentenen. Is je schutting nog prima? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de omheining op te leuken met ornamenten of er gewoon eens een hogedrukreiniger op te zetten. Kleine details maken vaak al een groot verschil.

Hoog en droog

Ook als het niet meer zo zonnig is en even regent, wil je soms naar buiten. Zeker nu je minder buiten komt. En dan wil je je niet tegen laten houden door zo’n Hollands buitje. Een tuinoverkapping of tuinverblijf biedt uitkomst, ook voor thuiswerken. En een heel gedoe om zo’n ding te bouwen? Dat valt over het algemeen reuze mee.

Wandjes met potdekselplanken heb je zo gemaakt. Wil je liever helemaal niet zelf aan de slag met ontwerpen en het maken van een bouwplan? Kies dan voor een van de complete bouwpakketten. Die hoef je alleen nog maar in elkaar te (laten) zetten.

Even uitrazen

Ook voor de kinderen is het een verwarrende en gekke tijd. Thuis, maar toch aan het werk voor school. Het uitje naar het pretpark zit er even niet in, op vakantie ook niet. Er zijn allerlei leuke oplossingen waarmee je ook van je tuin een fijne plek maakt waar de kinderen kunnen ravotten en stoom af kunnen blazen.

Er zijn allerlei leuke speeltoestellen die je in de tuin kunt zetten, maar ook kindertuinhuisjes. Van boomhut, schommel tot glijbaan, het kan allemaal. Of organiseer een picknick in eigen tuin, compleet met eigen picknicktafel. Daar kun je nog jaren plezier van hebben.

Wat je plannen ook zijn, we hopen dat onze tips je helpen of inspiratie geven om er thuis toch het beste van te maken. Mocht je in de tuin aan de slag willen, wijzen we je er graag nog op dat we gezien de bijzondere omstandigheden onze bezorgkosten in de regio gehalveerd hebben.
En ook namens ons aan jou en je familie: stay safe.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 65 reviews.


Aangepaste openingstijden

Op Tweede Pinksterdag (20 mei) zijn wij gesloten

U kunt natuurlijk wel een bestelling plaatsen in onze webshop, houd wel rekening met een eventueel langere levertijd

Bedankt voor uw begrip

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram