0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Waarom kiezen voor hout en beton?

We hebben al wat mooie lentedagen achter de rug, maar helaas kwam daar de afgelopen dagen verandering in met een echte herfstweek. Veel bomen, planten en ook schuttingen werden slachtoffer van de hevige windvlagen. Heeft jouw schutting de storm ook niet overleefd? Kies dan voor een hout-beton schutting, dan ben je meteen klaar voor de volgende stormachtige dagen.

Schuttingen en andere soorten erfafscheidingen zijn er in alle soorten en maten. Zelf zijn we bij CJM hout fan van de hout-beton schutting. Deze schuttingen zien er niet alleen heel strak uit, maar hebben ook een lange levensduur. Daarnaast zijn ze erg stevig, geven ze de tuin veel privacy én kun je kiezen voor verschillende houtsoorten, betonkleuren en afwerkingen.

Super stevig

Het allergrootste voordeel van een schutting met beton is dat ze erg stabiel zijn. Ze waaien dus niet zomaar omver in de eerste de beste voorjaars- of najaarsstorm. De palen worden namelijk met elkaar verbonden door een betonnen onderplaat. Deze kan in de sponning in de palen geschoven worden, zo weet je zeker dat de plaat goed en stevig op zijn plek zit.

Een ander voordeel van deze betonnen onderplaat is dat het hout van het scherm niet direct in contact komt het de grond. Hierdoor heeft het minder te verduren (van vocht bijvoorbeeld) en gaat het houten tuinscherm langer mee. De schermen kunnen overigens eenvoudig tussen de palen gemonteerd worden met het door en door L-beslag, wel zo handig!

Super duurzaam

De houten schermen zijn er in verschillende varianten, bijvoorbeeld van grenen, geïmpregneerd vuren of douglas. Daarnaast hebben we Nobifix tuinschermen in ons assortiment. Nobifix is een innovatieve technologie waarmee de levensduur van Europees naaldhout zelfs langer wordt dan de groeitijd van de boom. Een prima alternatief voor tropisch hardhout dus.

We hadden het eerder al over de betonnen onderplaat die de onderkant van het scherm beschermt tegen vocht en rot, maar wist je dat er ook een manier is om de schutting aan de bovenzijde te beschermen tegen water? Een afdekkap beschermt de kopse kant van een recht tuinscherm tegen inregenen. Niet alleen vanuit dat oogpunt zou je voor zo’n kap kiezen, het ziet er namelijk ook nog eens mooi uit.

Tip: Langer genieten van de diep grijze kleur van het antraciet kleurige beton van de schutting? Behandel het beton met een protect coating. Deze voorkomt ook onsierlijke kalkuitbloei en algengroei.

Super flexibel

Misschien denk je, zo’n hout-beton schutting, daar valt niet zoveel aan te kiezen. Integendeel! Naast verschillende houtsoorten, kun je ook kiezen voor verschillende kleuren beton. Bij ons is er keuze uit antraciet en lichtgrijs. Daarnaast is er ook nog keuze tussen een afgeronde betonnen paal en een paal met een diamantkop.

Vind je rechte tuinschermen te strak of te gesloten? Er zijn er ook varianten met een rond aflopende bovenzijde, ook wel een toog genoemd. Of misschien wil je niet je hele tuin afschermen? Geen probleem, maak dan gebruik van een zogenaamd afbouwscherm. Deze loopt schuin af zodat de schutting geleidelijk lager wordt.

Een hout-beton schuttingsysteem past dus eigenlijk bij vrijwel iedere tuin. Wil jij ook zo’n mooie schutting? In onze webshop krijg je aan de hand van het rekenmodel snel en eenvoudig inzicht van de kosten. Heb je nog vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden van deze schutting? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 65 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram