0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Tuintrends

Nog even en het tuinseizoen gaat weer van start. Hoog tijd om de tuintrends voor dit jaar eens onder de loep te nemen. 2020 staat in het teken van groen, duurzaam en praktisch tuinplezier. Hoe je dat toepast? Dat vertellen we je graag.

De tuintrends voor 2020 kenmerken zich vooral met rustige kleuren en de relax en lounge vibe. Net als voorgaande jaren blijft er veel aandacht voor het milieu. Dit zie je niet alleen terug in het gebruik van natuurlijke materialen, maar ook aan beplanting die bijen en vlinders een fijne plek geeft.


De groene oase

Bestrate tuinen of tuinen met veel stenen elementen zijn niet meer van deze tijd. Het motto van dit jaar is dan ook: hoe groener, hoe beter. Vervang tegels door weelderig groen en een prachtige bloemenzee waar ook vogels en insecten hun hart op kunnen halen. Zo creëer je je eigen oase om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Je kunt makkelijk meer groen in je tuin brengen met een pergola en hangplanten. Als je meer van echt robuust houdt, gebruik dan een paar boompalen en combineer deze met siergrassen. Dat staat super stoer en blijft ook nog eens het hele jaar door groen.

Duurzaam voor mens en milieu

De afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds grotere rol gaan spelen in het dagelijks leven. Er gaat bijna geen dag voorbij of je hoort of leest er wel ergens over. Niet zo gek dus dat dit ook weer terugkomt in de tuintrends 2020.

Bij duurzaam hebben we het niet alleen over producten die met oog op het milieu geproduceerd zijn, maar ook over producten die lang meegaan. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping van douglas of nobifix hout, of robinia boompalen met een levensduur tot wel 25 jaar.

Van vroeg tot laat naar buiten

Een trend die zich al een paar jaar doorzet is dat we steeds langer van de tuin blijven genieten. We zetten vroeg in het voorjaar onze stoel al buiten en tegen de herfst halen we die pas weer binnen. Ons Nederlandse weer kan alleen nogal wispelturig zijn, maar gelukkig zijn er manieren om daar omheen te werken.

Steeds meer mensen hebben een overkapping in de tuin, dit sluit hier helemaal bij aan. Of wat dacht je van een fijne buitenkeuken onder de overkapping? Zo kun je ook op regenachtige dagen van buiten genieten. En op wat koudere dagen pak je er gewoon een terrasverwarmer of vuurschaal bij. Dat is nog eens super gezellig ook.

Tot in de puntjes verzorgd

In de tuintrends van 2020 wordt ook aandacht besteed aan de afwerking van de tuin. Een half ingestorte of omgewaaide schutting kan echt niet meer. Kortom: hoog tijd om dat project eens aan te pakken. Dan kun je dit tuinseizoen alleen maar meer van je tuin genieten.

Als je voor een strakke tuin gaat, komt een hout-beton schutting met antraciet palen erg mooi tot haar recht. Bij een groene tuin kun je bijvoorbeeld kiezen voor natuurschermen van wilgentenen of bamboe. Het leuke is, als je voor tuinschermen kiest, kun je deze nog personaliseren met leuke hangplantenbakken of andere leuke items.

Wat zijn jouw plannen voor de tuin in 2020? Wij zijn erg benieuwd. Stuur ons gerust een berichtje, bijvoorbeeld op Facebook. Heb je nog inspiratie nodig? Ook dan staan wij voor je klaar.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 68 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram