0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Tuinpoorten: welke past bij jou?

Je kent het wel: wil je met je fiets door de poort naar buiten, gaat de deur moeilijk open omdat de poort over de grond schampt. Of je hebt een prachtige schutting als erfafscheiding, maar je poort – tja die kan ook wel een opknapbeurt gebruiken. Maar hoe zit het eigenlijk met schuttingpoorten? We geven je tips en inspiratie.

Tuinpoorten zijn er in alle soorten en maten. Het mooiste is het natuurlijk als je poort bij je schutting past. Daarom wordt er in veel gevallen gekozen voor een poort die van hetzelfde hout en in dezelfde stijl gemaakt is als de erfafscheiding. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.


Een poort met doorkijk, of juist niet?

Wanneer je een poort uit gaat kiezen, weet je vast al of je een open of een dichte poort wilt. Oftewel: ga je voor doorkijk of juist niet? Wanneer je kiest voor verticale planken die je overlappend aan weerzijden bevestigt, is je privacy zeker weten gewaarborgd. Je kunt ook kiezen voor mes en groefplanken, dit geeft hetzelfde effect. Een volledig houten poort moet goed geschoord zijn. Dan zakt hij minder snel uit.

Tip: verlijm de mes en groef delen van de houten poort met houtlijm of alleslijm op het houten frame. Zo creëer je een strakker effect.


Houten tuinpoort met ijzeren frame

Niets is zo vervelend dat in de loop der tijd een volledig houten poort gaat werken en verzakken. Dan krijg je zoals eerder aangegeven een poort die over de grond schraapt. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een poort met een stalen frame. De planken worden op het frame gemonteerd en je kunt vrij gemakkelijk een cilinderslot inbouwen. Naast stevigheid tegen verzakkingen biedt het frame ook extra veiligheid. En wie wil dat nou niet?


Welke houtsoort heb je in gedachten?

Omdat je wilt dat je poort zo lang mogelijk meegaat, is het verstandig om te kiezen voor hardhout, Nobifix, douglas of geïmpregneerd tuinhout. Deze zijn goed bestand tegen weersinvloeden. Erg duurzaam én je weet zeker dat je er nog jaren mee vooruit kunt.

Tip: Staan de poortpalen los? Giet ze aan met beton. Zo staan ze goed stabiel.


Hout-beton schutting & poort

Wanneer je een hout-beton schutting hebt staan, kan deze prima gecombineerd worden met een poort met stalen frame. De combinatie met betonnen palen geeft het geheel een robuuste, strakke uitstraling. Ook door middel van een houten kozijn kan de tuinpoort eenvoudig tussen de schuttingsdelen bevestigd worden. Deze is uiteraard gewoon verkrijgbaar in dezelfde houtsoort als die je voor de poort kiest.

Tip: Zorg dat je altijd 1 cm speelruimte houdt zodat de poort niet gaat klemmen in het kozijn. Ditzelfde geldt voor de onderkant, houd hier ongeveer 5 cm voor aan.


Een extra brede tuinpoort nodig?

Extra ruimte nodig om zeker te weten dat je gemakkelijk door je nieuwe poort kunt manoeuvreren? Het voordeel van een volledig houten poort is dat je deze zo breed kunt maken als je zelf wilt. Een poort met een ijzeren frame kan overigens ook extra breed gemaakt worden, namelijk 110, 120, 130 of 140 cm breed. Je kunt ook kiezen voor een dubbele poort, bijvoorbeeld wanneer je auto of aanhanger erachter komt te staan.


Een complete, kant-en-klare houten poort

Geen zin om zelf te klussen? Kies dan voor een complete poort. Deze hoeft alleen nog opgehangen te worden, en zelfs dat kunnen we voor je regelen. Wij maken onze poorten op maat. Zo is er altijd een die aan jouw wensen voldoet. Benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden? Kijk dan eens in onze webshop of kom langs in onze houthandel in Oudenbosch.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 72 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram