0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Tips voor tuinschermen

Je geniet meer van je tuin (of balkon) met een goede schutting, want die zorgt voor privacy. Een schutting houdt ook de wind tegen zodat je terras een aangename plek wordt om te zitten. En je kunt je er veiliger en beschermd door voelen. Je kunt een schutting zelf maken van planken, maar je kunt ook kiezen voor handige tuinschermen. Die zijn er in allerlei materialen en er is volop keus voor ieder budget. Lees in deze blog waar je op moet letten bij de aanschaf van tuinschermen. 

Maak eerst de keuze of je een hele dichte schutting wilt, of dat je er nog doorheen mag kijken. Bij CJM-hout leveren we houten tuinschermen van 15 tot 21 planken. Hoe meer planken, hoe dichter de schutting. Wil je bij je terras meer privacy dan verderop in de tuin? Wissel dan dichte houten schermen af met enkele trellisschermen. Dit zijn gevlochten schermen van hout of van ijzer waar door de mazen klimplanten kunnen groeien. Zo krijg je een speelse en natuurlijke afscheiding.

Horizontaal of verticaal

Er zijn toogschermen met een gebogen bovenkant en er zijn rechte schermen. Deze kun je horizontaal of verticaal plaatsen. Het voordeel van horizontaal is dat je er plantenbakken aan kunt hangen, maar het nadeel is dat hij dan ook als klimrek gebruikt kan worden. Hierdoor kan de stabiliteit achteruit gaan. Plaats je het tuinscherm verticaal, dan is het verstandig om een afdeklat boven het tuinscherm te monteren. Hiermee bescherm je het hout en kan het wel tot 30% langer meegaan.

Sfeer op je terras

Helemaal nieuw deze zomer is de schuttingkast. Dit houten paneel plaats je in de schutting. Het heeft vakken waar je bijvoorbeeld windlichten in kunt zetten of een mooie verzameling potten of schelpen. Vervang een van de tuinschermen door de schuttingkast en tover je terras om in een sfeervolle buitenkamer.

Soorten schuttingpalen

Tuinschermen worden altijd tussen schuttingpalen geplaatst. Ook hiervoor hebben we diverse mogelijkheden. Uiteraard is er de klassieke optie van betonnen palen. Ze hebben een uitsparing waar een betonnen paneel in past. Zo komt het tuinscherm van de grond en gaat daardoor langer mee. Je kunt ook hardhouten palen of geïmpregneerde palen gebruiken. De hardhouten palen plaats je rechtstreeks in de grond omdat ze een hoge duurzaamheid hebben. De geïmpregneerde palen zet je vaak in een ijzeren paalpunthouder. Zo blijft de paal boven de grond waardoor hij langer meegaat.

Nobifixpalen

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van duurzame schuttingpalen zijn de nobifixpalen. Deze palen worden gemaakt door Midden-Europees naaldhout door middel van een innovatief procedé te verduurzamen. Hierdoor gaan ze even lang mee als hardhout maar zijn ze wel veel goedkoper. Een geweldige ontwikkeling natuurlijk waarover ik in een later blog meer zal vertellen.

Natuurlijke materialen

Op zoek naar iets anders? Met een schutting van wilgentenen creëer je een heel eigen stijl in je tuin. De wilgentenen zijn geplaatst in een stevig frame om een solide schutting van te maken. Maar ze zijn ook te koop als handige mat. Natuurlijke matten zijn heel geschikt om minder fraaie erfafscheidingen mee te camoufleren. Ze kunnen ook gebruikt worden om een plantenbak mee te bekleden of voor een afscheiding op het balkon.

Kom langs in onze showroom in Oudenbosch of neem eens een kijkje in onze webshop.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 68 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram