0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Robinia hout: duurzaam hardhout met oneindige mogelijkheden

Wil jij ook zo graag je tuin aankleden met mooie houten elementen? Wij geven je graag een aantal tips. Er zijn veel mogelijkheden om je tuin die prachtige natuurlijke ‘touch’ te geven. Door de huidige schaarste in veel houtsoorten valt het echter vaak niet mee om aan hout te komen. Wij denken graag met je mee. Wist je dat Robinia hout een goed alternatief is, en een van de hardste houtsoorten van Europa?

Robinia is een houtsoort die zeer geschikt is voor buitentoepassingen, omdat het een hoge weerstand heeft tegen aantasting door insecten en rot. Robinia hardhout gaat wel 25 jaar mee, waardoor het een goed en duurzaam alternatief is voor de bekendere houtsoorten zoals kastanjehout. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Kom tot rust in je hangmat

Heb je nog wat ruimte over op je gazon? Zet twee palen schuin in de grond en bevestig hier een doek tussen; je hebt je eigen hangmat gecreëerd! Robinia houten palen zijn er in verschillende soorten en maten. De dikkere en langere palen zijn zeer geschikt om een hangmat aan op te hangen. En omdat deze palen wat kronkelig zijn oogt dit extra speels.

Creëer wat extra schaduw met Robinia

Tijdens de hete zomers is het soms zoeken naar wat verkoeling in je tuin. Wil je wat extra schaduw creëren maar waait je parasol steeds omver? Het aanbrengen van een schaduwdoek in je tuin kan uitkomst bieden. Een duurzame en fraaie oplossing om schaduw te creëren voor de lange termijn. Zet drie of vier dikke Robinia palen in de grond en span het schaduwdoek ertussen. De robuuste en grillige eigenschappen van de Robinia houten palen geven gelijk een prachtig natuurlijke uitstraling aan het terras. Daarnaast is deze oplossing ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee, vergeleken met het plaatsen van een complete overkapping bijvoorbeeld. Dat wordt genieten deze zomer!

Stijlvolle Robinia omheining

Er zijn palen in verschillende diktes verkrijgbaar. Zo zijn er ook dunnere Robinia palen waar je bijvoorbeeld een hek van kunt maken. Zo kun je dit hout ook gebruiken als weidepaal, palissade (bijvoorbeeld voor een border) of sierpaal. Wist je dat de schapenhekken nu ook verkrijgbaar zijn in Robinia? Een fraaie oplossing, gezien het feit dat het kastanjehout momenteel schaars is. Een bijkomend voordeel is dat de Robinia schapenhekken nóg steviger zijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Robinia hout kent veel verschillende toepassingen. Zo vind je deze houtsoort ook veel terug in kinderspeeltoestellen. De palen blenden ook nog eens mooi in een natuurlijke omgeving!

Zoals je ziet zijn er allerlei toepassingen met Robinia hout denkbaar. Kom je er niet helemaal uit, of wil je meer weten over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 65 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram