0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Red Class Wood: alternatief voor douglas hout


Haar warme oranje uitstraling en duurzame eigenschappen: douglas hout is al jaren erg populair. Maar wist je dat het nog duurzamer, gladder én voordeliger kan? Nieuw bij ons in het assortiment is red class wood.

Red class wood is een naaldhoutsoort die erg veel weg heeft van douglas hout. Het heeft dezelfde kenmerkende kleur, is goed te combineren met andere houtsoorten en leent zich prima voor verschillende toepassingen. Van schutting tot overkapping, wanneer je kiest voor red class wood weet je dat je bouwwerk er over een paar jaar nog prima uitziet.

Super duurzaam hout

Wanneer je duurzaam hout wilt kopen, is deze nieuwe houtsoort een goede keuze. Plaats je het hout boven de grond en behandel je het niet extra tegen weersinvloeden? Zelfs dan gaat red class wood minstens 10 jaar mee. Daarnaast wordt het hout op een ecologisch verantwoorde manier behandeld. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van chemische middelen, en dat is dus ook beter voor het milieu.

Red class wood blijft oranje

Eén van de dingen die wij vaak horen als nadeel van douglas hout, is dat het snel verkleurt als je het hout niet extra behandeld. Dat is natuurlijk zonde, zeker als je juist voor de houtsoort kiest om zijn warme kleur. Red class wood heeft dit nadeel niet. Het hout is speciaal ontwikkeld om haar kleur tot wel vier keer langer te behouden, zelfs zonder extra beschermende maatregelen. Ideaal voor een overkapping dus!

Vormvast zonder wringen

Hout blijft natuurlijk hout, en hout leeft. Niet zo gek dus dat hout altijd zal werken en reageren op temperatuurverschillen. Het bijzondere aan red class wood is dat het op een speciale manier gedroogd en geschaafd is. Het hout wordt namelijk eerst kunstmatig gedroogd voor het geschaafd wordt. De werking van het hout is hierdoor aanzienlijk minder. Een extra voordeel: door deze volgorde is het geschaafde eindresultaat vele malen strakker en gladder.

Goedkoper dan douglas hout

Iets nieuws maken of kopen voor in je tuin is natuurlijk altijd leuk, maar het moet ook leuk blijven voor de portemonnee. Naast haar extra duurzaamheid, kleurbehoud en gladdere eindresultaat is red class wood hierin ook extra aantrekkelijk. Het is namelijk voordeliger dan geschaafd douglas hout van dezelfde maat. Win-win-win-win dus!

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk de red class wood overkappingen in onze webshop of kom langs in onze houthandel.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 67 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram