0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Nieuw: Nobifix, duurzamer en goedkoper dan tropisch hardhout

Tropisch hardhout is een prachtig product; het gaat lang mee en het heeft stijl. Maar het is ook best prijzig en vanwege het transport minder milieuvriendelijk. Sinds kort is er een nieuw alternatief voor tropisch hardhout op de markt. Het heet Nobifix, en we zijn er bij CJM-hout zo enthousiast over dat we het direct in ons assortiment hebben opgenomen. Nobifix heeft alle kenmerken van tropisch hardhout en is bovendien makkelijker te verwerken, milieuvriendelijk én een stuk voordeliger. Het hout is afkomstig uit gecertificeerde Europese naaldhoutbossen en wordt op natuurlijke wijze verduurzaamd, waardoor het minstens net zo lang mee gaat als hardhout. Redenen genoeg om je er meer over te vertellen.

Europees hardhout

Voor buitenkozijnen, tuinmeubels of schuttingen adviseren we je altijd houtsoorten te gebruiken die bestand zijn tegen vocht. Tot enkele jaren geleden verkochten we nog vooral tropisch hardhout. Maar de kap en het transport van tropisch hardhout zijn vaak milieubelastend en daar moest een oplossing voor komen. Er werd een duurzaamheidskeurmerk voor tropisch hardhout in het leven geroepen en er kwamen Europese alternatieven, zoals eiken, kastanje of robinia. Dit hardhout komt uit gecertificeerde lokale productiebossen waardoor de transportlijnen veel korter zijn geworden. Wist je dat er ook veel duurzaam beheerde productiebossen in Nederland zijn? Op de Veluwe bijvoorbeeld of in Flevoland. Voor elke gerooide boom, wordt weer een nieuwe boom aangeplant.

Nobifix van Europees naaldhout

Normaal gesproken gaat hardhout veel langer mee dan naaldhout. Maar nu is er Nobifix. Dit wordt gemaakt van gecertificeerd Europees naaldhout. Het wordt onder vacuümdruk verduurzaamd waardoor het minstens net zo lang mee gaat als hardhout. Daarnaast is het insect- en schimmelbestendig en onderhoudsvrij. Deze nieuwe houttechnologie is echt een wereldprimeur en een goed alternatief voor hardhout maar ook voor kunststofproducten, beton en gecreosoteerde producten. De verwachte levensduur van geschild rondhout en vierkante palen is 20 jaar in grondcontact en zelfs 30 jaar bij bovengrondse toepassingen.

Unieke voordelen Nobifix

Nobifix producten combineren de voordelen van een zeer lange levensduur met korte aanvoerlijnen. Het hout gaat langer mee dan de groeiperiode van een boom.

  • Levensduur gelijk aan tropisch hardhout
  • Goedkoper dan hardhout
  • Reukvrij en geeft niet af
  • Onderhoudsarm
  • Eenvoudig verwerkbaar
  • Hout uit duurzaam beheerde bossen met FSC-keurmerk
  • Lokaal hout onder vacuümdruk verduurzaamd met KOMO-keurmerk
  • Milieuvriendelijk

Palen, planken en regels

Bij CJM-hout hebben we naast tropisch hardhout en Europees hardhout, nu ook een ruime keus aan Nobifix producten voor de tuin. We hebben geschilde en gefreesde palen ten behoeve van (weide)afrastering en geschaafde palen voor terrasoverkappingen en schuttingen. Daarnaast verkopen we terrasplanken en regels voor vlonders en geschaafde planken voor schuttingen. Nobifix hout is bruin van kleur maar zal door weersinvloeden vergrijzen. Wil je dat niet, dan kun je een kleurbehoudend middel gebruiken. Nobifix is trouwens ook gewoon overschilderbaar.

Unieke tuinschermen

Uniek in onze winkel zijn de Nobifix tuinschermen. Die worden op bestelling in eigen productie gemaakt van 18 mm. dikke geschaafde planken. De standaardafmeting is 1,80 x 1,80 meter, maar je kunt ook maatwerkschermen bestellen. Kom eens langs in onze winkel om al onze houtproducten te bekijken. Of shop online in onze webshop. En je kunt natuurlijk ook altijd even bellen naar 0165 312 067 want we helpen je graag!

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 72 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram