0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Landelijk leven met kastanjehout

Er kwam een hondje de winkel binnengewandeld. En even later stond ook zijn baas bij het tuinhout te kijken. ‘Ik wil graag een afscheiding rond mijn tuin maken voor mijn hond’, vertelde hij. ‘Zo kan die lekker los in de tuin lopen. Maar ik wil mezelf niet opsluiten en daarom wil ik geen dicht scherm.’ Ik vond hem een duidelijke klant voor een kastanjehouten hek. Het kenmerk van kastanjehout is zijn grillige en onregelmatige structuur. Het zijn open hekken maar toch erg robuust. Dat geeft je tuin een landelijk karakter. Precies waar deze klant en zijn hondje naar op zoek waren.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Kastanjehout komt uit Frankrijk of Engeland. Het is een duurzame houtsoort die door de natuurlijke aanwezigheid van looizuur weinig last heeft van vocht en schimmel. Daarom hoeft het niet behandeld te worden met een impregnatiemiddel of lak. Heel milieuvriendelijke dus! Het hout wordt geschild geleverd en de palen worden gepunt. De kleur is licht- tot donkerbruin en vergrijst al snel. Dit zorgt mede voor de mooie landelijke uitstaling van kastanjehout. De levensduur van een kastanjehouten hek is zeker 15 tot 20 jaar.

Kastanjehout op rol

Een kastanjehouten hek koop je op rol. De gekliefde latten zijn met ijzerdraad stevig aan elkaar verbonden. Wij leveren de rollen met een hoogte van 90 tot 120 centimeter. De afstand tussen de latten varieert van 5 tot 10 centimeter. Wanneer je het kastanjehout gaat gebruiken om een kippenren mee te maken of om je hond vrij te laten rennen in de tuin, dan zul je de afstand tussen de paaltjes zo klein mogelijk moeten houden. Gebruik je de kastanjehekken om je moestuin af te schermen of als afscheiding voor je tuin, dan volstaan de bredere openingen. Onze klanten voorzien hun afscheidingen soms zelf van toegangspoorten door op een houten frame een stuk van een kastanjehouten rol te monteren. In onze werkplaats maken wij deze poorten of tuinhekken ook voor je op maat.

Stoere toepassingen

Natuurlijk zijn er ook hele stoere andere toepassingen voor kastanjehout. Wanneer je de robuuste palen dicht tegen elkaar aan in de grond zet, creëer je een prachtige schutting. Met de palen bouw je in een handomdraai een mooie pergola of stevige carport. De stevige ronde palen kun je ook goed gebruiken om speelse boomhutten van te maken of om een schommel of hangmat aan op te hangen. Omdat kastanjehout makkelijk splijt, adviseren wij om schroefgaten voor te boren. Gebruik ook altijd RVS ijzerwaren om verkleuring van het hout tegen te gaan.

Alleen maar voordelen

Eigenlijk kent kastanjehout alleen maar voordelen:

  • Landelijke uitstraling
  • Stevig en Robuust
  • Open structuur
  • Lange levensduur
  • Milieuvriendelijk
  • Geen onderhoud nodig
Hou jij ook zo van het landleven?

Hou jij ook zo van een landelijke en natuurlijke sfeer rondom je huis? Kom dan eens langs in onze uitgebreide houthandel in Oudenbosch. Wij zijn expert in hout voor binnen en buiten. Ook leveren we alle ijzerwaren die je nodig hebt om van je klusproject een succes te maken. Je doet zeker inspiratie op en we geven je graag advies. Natuurlijk kun je ook shoppen in onze webshop.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 65 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram