0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

“Koninklijk” Douglashout

De hoogste boom van Nederland is een Dougglasspar. Hij staat op het Koninklijk Landgoed het Loo en is meer dan 50 meter hoog. De boom is ongeveer 140 jaar oud en aangeplant in opdracht van koning Willem III. Het bijzondere aan deze boomsoort is dat het hout ervan een prachtige oranje gloed heeft. Douglashout is dus met recht een koninklijke houtsoort te noemen! In deze blog vertel ik je meer over de eigenschappen en toepassingen van douglashout.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Douglashout is afkomstig van de douglasspar, een naaldboom die veel voorkomt in Noord en Midden Europa. Ons douglashout komt uit Frankrijk en ook uit de bossen van Staatsbosbeheer Nederland, het zogenaamde ‘Hout van Holland’. Douglashout valt in duurzaamheidklasse 3. Daarmee is het een van de meest duurzame naaldhoutsoorten.
Het hout is rijk aan hars, waardoor het bestand is tegen weersinvloeden zonder dat er een impregneermiddel aan te pas komt. Hierdoor is het ook een milieuvriendelijke keuze.

H2H Combi-palen

Wij adviseren om douglaspalen niet rechtstreeks in de grond te plaatsen maar in een metalen houder met beton of ze op een betonpoer te zetten. Door de betonpoer staat de paal boven de grond. Een andere mogelijkheid is het gebruik van combi-palen. Bij CJM-hout verkopen we deze speciale H2H palen waarvan het onderste gedeelte uit hardhout bestaat, en het bovenste gedeelte uit naaldhout. De twee houtsoorten zijn door middel van een oersterke las onlosmakelijk verbonden. Deze paal kan met het hardhoutdeel zo in de grond worden geplaatst.

Oranje!

De kleur van onbehandeld douglashout is oranje-achtig geelbruin. In de buitenlucht verkleurt het hout echter al snel tot een natuurlijk grijs. Er zijn mensen die dat prachtig vinden, maar als je de originele kleur wil behouden, dan moet je het hout behandelen met een kleurloze beits of impregneerolie. Deze zorgt ervoor dat de oranje gloed behouden blijft. Bovendien verlengt het de levensduur van het hout.
De combinatie van de oranje douglas tint met zwart is op dit moment een echte trend. Door zwarte beits te gebruiken blijft de houtnerf zichtbaar.

Honderd-en-een toepassingen

Vanwege de mooie vlamtekening van het hout en de oranje gloed wordt douglashout steeds meer toegepast. In de tuin wordt het gebruikt voor tuinschermen en schuttingen. Maar ook voor overkappingen, pergola’s, tuinhuisjes, robuuste kapschuren en blokhutten. De planken kunnen gepotdekseld worden verwerkt of aaneengesloten met mes-en-groefplanken.
Een veelgebruikte toepassing is de ombouw van een koikarpervijver, een zwembad of een hottub. Het hout kan ook gebruikt worden om vlonders of terrassen van te maken. Binnenshuis wordt douglashout gebruikt voor vloeren en plafonds of meubels.

Koninklijke korting

Omdat we douglashout koninklijk hout vinden kun je het op koningsdag bij CJM-hout extra voordelig kopen. Onze winkel in Oudenbosch is op 27 april 2018 geopend van 9.00 tot 13.00 uur. Bij aankoop van douglashout doe je mee aan het oerhollandse spelletje enveloppen trekken. Je korting kan wel tot 12% bedragen. Kom ook langs op koningsdag om je korting te pakken of bezoek onze webshop op www.cjm-hout.nl

Tini Suijkerbuijk

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 72 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram