0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Carport bouwen: hier moet je op letten

Hagelschade, ruiten krabben, vogelpoep en overlast van de regen of juist zomerse hitte. Allemaal dingen waar je met een buiten geparkeerde auto mee te maken krijgt. Een carport kan de oplossing zijn.

Een carport biedt je een beschutte plek om je auto te parkeren. Ideaal wanneer je niet de beschikking hebt tot een garage, maar wel wil genieten van alle voordelen. Je kunt ervoor kiezen voor zelf een carport bouwen, maar er zijn ook diverse kant en klare bouwpakketten. Zo is er altijd een optie die bij jou en je buitenruimte past.

Zelf een carport bouwen

Wanneer je zelf een carport bouwt, is naast meten hoe groot je bouwsel moet worden de keuze voor de houtsoort ook erg belangrijk. De carport moet natuurlijk lang meegaan, en dus goed bestand zijn tegen weersinvloeden. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld lariks en douglas hout of geïmpregneerd grenen.

De verankering

Net als bij tuinoverkappingen en schuttingen is het bij de carport ook belangrijk dat deze stevig in de grond bevestigd wordt. Wanneer je enkel de palen (staanders) gebruikt, moeten deze 60 cm diep ingegraven worden of afgekort worden op 230cm. Bij verankering met paalpunten, verstelbare instortankers of paalhouders is het voordeel dat je de doorrijhoogte van de carport indien gewenst kunt verhogen.

Dakbedekking

Bij een carport kun je kiezen voor een plat dak of een zadeldak. Dakbedekking zorgt voor een betere afwatering. Je kunt dakshingles gebruiken, maar ook dakpanprofielplaten zijn prima geschikt. Licht doorlatende kunststof dakplaten zijn ook een optie, zeker wanneer je gaat voor een grotere carport tussen al bestaande bebouwing. Zo voorkom je dat het onder de carport te donker wordt.

Carport bouwpakket

Met een carport bouwpakket kun je meteen aan de slag. Alle onderdelen worden op maat geleverd of je kunt ze eenvoudig zelf op de gewenste maat zagen. Ook aan bevestigingsmaterialen hoef je niet te denken – alles is geregeld. Super makkelijk dus! We hebben verschillende carports in ons assortiment, van plat dak tot zadeldak en zelfs varianten waar met gemak twee auto’s onder kunnen. Je vindt ze hier.

Wil je meer weten of ontdekken welke carport optie het beste bij jouw situatie past? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 58 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram