0165-312067
KlantenserviceMijn accountVerlanglijstje
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo
CJM HouthandelWebwinkel keurmerk logo

Impregneren & behandeling met Celfix®

We kiezen als CJM er voor om zo veel geïmpregneerde producten als mogelijk van Celfix® impregnant aan te bieden. Dit impregnant is onze ogen het beste wat er is binnen de categorie groen geïmpregneerd. Bovendien heeft het een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Daarom hebben wij hiervan verschillende soorten palen, planken en balken in ons assortiment. Hieronder leggen wij u uit waarom hout geïmpregneerd wordt, en wat Celfix® is.

Hoe duurzaam is hout van nature?
De natuurlijke duurzaamheid van hout hangt sterk af van de houtsoort, de verhouding tussen de aandelen spint- en kernhout, de leeftijd van de boom waar het hout uit afkomstig is en de omstandigheden waarin het hout wordt toegepast. Deze factoren zijn steeds variabel, terwijl goed verduurzaamd hout de zekerheid geeft van een lange gebruiksduur in een breed scala van toepassingen.

Waarom wordt hout verduurzaamd?
Hout is een hernieuwbaar en natuurlijk materiaal dat bij goed bosbeheer steeds voldoende beschikbaar is. Maar het is ook vatbaar voor aantastingen door schimmels, micro-organismen en insecten, vooral in contact met grond en water. Er zijn maar enkele houtsoorten die van nature een grote weerstand hebben tegen rot of insectenaantasting. (Zoals eiken, hardhoutsoorten en douglas –boven de grond- ) Andere soorten moeten worden beschermd om ze langdurig te kunnen gebruiken.

Wat is Celfix®?
Celfix® is een preventief houtverduurzamingsmiddel dat wordt toegepast ter bescherming van hout in contact met weer en wind, grond en water, alwaar het zonder verduurzaming onvoldoende lang zou meegaan. Het is een volledig toegelaten middel in Europa dat met behulp van de vacuüm-drukmethode in het hout wordt gebracht. Het met Celfix® behandelde hout wordt geleverd met KOMO-productcertificaat. Het met Celfix verduurzaamde hout, voldoet hiermee aan alle gestelde eisen door de Europese overheid. Het heeft geen schadelijke neveneffecten voor mens dier een milieu.
Het hout gebruikt voor de productie is afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. Tijdens de productie komen er geen afvalstoffen of bijproducten vrij.

Verschil tussen dompelen en vacuüm druk impregneren
Wanneer hout middels de vacuüm-druk methode geïmpregneerd is, zijn de producten tot dieper in het hout geïmpregneerd dan wanneer hout geïmpregneerd is met de dompel-methode. Omdat het hout dieper is geïmpregneerd, zal het langer meegaan.

Waarom zijn wij zo gecharmeerd van Celfix®?
We leven in een tijd waarin de technische mogelijkheden steeds groter worden en duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Hoe mooi is het dan wel niet dat je een product kunt aanbieden dat door innovatieve technieken 5 keer zo lang meegaat als het oorspronlijke onbehandelde hout.

De voordelen van Celfix® op een rijtje:

  • Het product rekent voor lange tijd af met houtaantasting
  • Het hout is onderhoudsvrij
  • Het is universeel overschilderbaar, in tegenstelling tot sommige andere houtverduurzamingsmiddelen
  • Het hout is waterafstotend
  • Prijstechnisch scherp
  • Duurzaam in levensduur, gaat aangetoond langer mee dan vergelijkbare middelen.
  • Bewezen ongevaarlijk voor mens, milieu en omgeving
  • Veilig voor spelende kinderen
  • Veilig voor gebruik door klussers
Stel ons een vraag.
Send via WhatsApp
heartusercart
De waardering van cjm-hout.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 65 reviews.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram