CJM Hout

Plank gedompeld zwart 1,6x14x180cm

Fijnbezaagd, rechtkantig, douglas

Plank gedompeld zwart 1,6x14x180cm
3.25 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLPLZ16180
Deze plank, gemaakt van Douglas, is fijnbezaagd en ongeschaafd. Dit wil zeggen dat het oppervlak van de plank ruw aanvoelt en de plank rechte hoeken heeft. Het hout is kernvrij en van goede kwaliteit. Vers gezaagd. Te gebruiken als bijvoorbeeld schuttingplank of kantplank.

Dit product is gedompeld in zwarte verf. Hoewel dit het product gelijkmatig zwart maakt, is de kleur in de praktijk minder diep zwart dan bij zwart gespoten hout. Gedompeld zwart is ook wat eerder weer aan onderhoud toe als het gaat om kleurbehoud.

Bekijk ook eens onze schroeven met zwarte kop (deze vallen minder op in het zwarte hout dan traditionele schroeven) en onze verfproducten om zaagkanten weer zwart te maken.
De populariteit van de houtsoort Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Douglas behoort tot de hardste naadhoutsoort van Europa. De levensduur van onbehandeld Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. In dit geval is het hout al behandeld door middel van zwart dompelen.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas, Zwart
Productgroep Planken

Alle tags