CJM Hout

Robinia Ronde paal Ø8-10cm

Diverse lengtes, gepunt, geschild

Robinia Ronde paal Ø8-10cm
Vanaf €6,90 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTNATRP900
Verwachte levertijd van dit product: 7 - 14 dagen (binnen tuinseizoen (mrt - oct)

Meer informatie over dit product vindt u onderaan de pagina.

Dit artikel is beschikbaar in diverse uitvoeringen

Robinia Ronde paal Ø8-10 - 160cm

Geschild, gepunt, onbehandeld

TNATRP9160
€ 6.90

Robinia Ronde paal Ø8-10cm - 180cm

geschild, gepunt, onbehandeld

TNATRP9180
€ 7.90

Robinia Ronde paal Ø8-10cm - 200cm

geschild, gepunt, onbehandeld

TNATRP9200
€ 8.70

Robinia Ronde paal Ø8-10cm - 250cm

geschild, gepunt, onbehandeld

TNATRP9250
€ 11.15
Robinia palen met een diameter 8-10cm. De palen zijn gepunt en zijn geschild, en kunnen wat grillig van vorm zijn. Een rustieke en robuuste paal, bijvoorbeeld te gebruiken in een weideafrastering.

Eigenschappen
De kleur van het hout laat zich omschrijven als een een lichte gele kleur die naar loop van tijd steeds donkerder wordt en dan neigt naar goudbruin. De vorm van het hout kan grillig zijn, en kan wat kleine scheurtjes en noesten in zich hebben. In Robinia is een hoog gehalte van looistof aanwezig, bij het gebruik van bevestigingsmateriaal valt het aan te raden om RVS te gebruiken. Gewoon verzinkt ijzer zal namelijk verkleuren ten gevolge van de reactie op het looizuur.

Bewerking
Robinia laat zich goed bewerken, maar toch is het verstandig om schroeven voor te boren. Bij het zagen van Robinia kan de loskomende houtstof bij sommige mensen geïrriteerde slijmvliezen geven, gebruikt u daarom een mondkapje.

Duurzaamheid
Robinia is de meest duurzame houtsoort die in ons klimaat groeit, en bevindt zich dan ook in duurzaamheidsklasse 1-2. Dit hout heeft een verwachte levensduur van ongeveer 25 jaar. (De aangegeven duurzaamheidsklasse is van toepassing op het kernhout. De werkelijke levensduur is bovendien onder andere afhankelijk van verwerking, behandeling en omgeving. Daarom kan geen garantie gegeven worden houtproducten met betrekking tot de levensduur)