CJM Hout

Robinia

Robinia is de meest duurzame houtsoort die in ons klimaat groeit, en bevindt zich dan ook in duurzaamheidsklasse 1-2. Dit hout heeft een verwachte levensduur van circa 25 jaar* . Hierdoor wordt dit Europese hardhout vaak toegepast in de waterbouw, maar ook worden ronde Robinia palen als afrastering gebruikt.  
De vorm van Robinia hout kan wat grillig zijn (hoe langer, hoe grilliger vaak), en het hout kan wat noestjes in zich hebben. Robinia laat zich goed bewerken, maar toch is het verstandig om schroeven en spijkers voor te boren.

Robinia hoeft niet behandeld te worden met een verduurzamingsmiddel, omdat het van zichzelf al zo lang meegaat. Het hout is ook goed bestand tegen aantasting door insecten. De aanwezigheid van een grote hoeveelheid looizuur in het hout maakt dat metalen snel corrosie gaan vertonen, het is daarom verstandig om RVS bevestigingsmiddelen te gebruiken.

*De aangegeven duurzaamheidsklasse is van toepassing op het kernhout. De werkelijke levensduur is bovendien onder andere afhankelijk van verwerking, behandeling en omgeving. Daarom is de levensduur een verwachte levensduur en kan er geen garantie worden gegeven worden op houtproducten met betrekking tot levensduur.