CJM Hout

Hardhout

Azobé

Azobé is een harde, en zeer duurzame houtsoort.  U kunt Azobé herkennen aan zijn paarsbruine kleur, en bovendien is het ook een zware soort. Wanneer het net gezaagd is, verspreid Azobé een kenmerkende geur. Azobé is, zeker bij de smallere maten, wat gevoeliger voor kromtrekken. Ook is het verstandig om rekening te houden met mogelijke lichte scheurvorming, daardoor is het niet aan te bevelen valt om Azobé voor loopdekdelen te gebruiken. De uitstekende kwaliteiten van het Azobé als het gaat om duurzaamheid zorgen ervoor dat het een veel gebruikt materiaal is in de weg- en waterbouw. Een duidelijk voorbeeld daarvan is het gebruik in de fundatie van een steiger. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het zich in duurzaamheidsklasse I bevind.
De Engelse naam van Azobé bevestigd nog maar eens de kwaliteit van deze houtsoort, dat is namelijk Red ironwood.
Garapa
Garapa is een soort afkomstig van de Apulei Leiocarpa, dat is een een boom dit veelal voorkomt in de bossen van Centraal-Brazilië. Garapa heeft veelal een beige-gele kleur. De duurzaamheidklasse van deze houtsoort zit tussen klasse II en III, variërend per boom.
Keruing
Keruing is een sterke harde houtsoort die groeit in zuid-oost Azië. Duurzaamheidsklasse 3. Prima geschikt als tuinhout schuttingen, liggers en vlonders, zolang direct grondcontact vermeden wordt

Bangkirai
Dit is een houtsoort afkomstig van Shorea leavis boom, deze groeit voornamelijk in het Zuidoosten van Azië. Bangkirai is een houtsoort die goed bestand is tegen schimmels en insectenaantasting, en is mede daardoor erg duurzaam. Door deze duurzaamheid,  de goede bewerkingsmogelijkheden en zijn slijtvastheid, is het populair als materiaal voor vlonders, hekken en tuinmeubelen.

Duurzaamheidsklasse: II-III kernhout

Almendrillo

Een duurzame houtsoort. Qua kleur een wat lichtere houtsoort met een gedeeltelijk een lichte, mooie “vlammentekening” Als deze soort aan het zonlicht blootgesteld wordt, ontwikkelt het zich een zeer mooie Teakachtige kleur.
Natuurlijk niet te verwarren met Armadillo, want dat is een gordeldier.

Angelim Vermelho

Angelim Vermelho heeft een roodbruine kleur. Door zijn uitstekende duurzaamheid is het goed toepasbaar voor constructies bij bijv. een vijver. Het product geeft echter een sterke geur af, waardoor het niet toepasbaar is binnenshuis. De bomen die dit hout leveren, groeien onder andere in Brazilië. Wij verkopen onder andere piketpalen en beschoeiïngslatten van deze houtsoort.