CJM Hout
Douglas

Douglas

De populariteit van de houtsoort douglas is de afgelopen jaren in Nederland enorm gegroeid. Ook wij zijn erg enthousiast over deze houtsoort en verkopen dan al jaren douglashout in planken, palen, regels en diverse andere producten. Kenmerkend is warme roodbruine kleur van kernhout en de wat gelere kleur van het spinthout. De structuur van het hout is ook erg mooi door de fijne nerf die het heeft. In de loop van de jaren zal onbehandeld douglashout mooi vergrijzen naar een gelijkmatige grijstint.

Douglas is een duurzaame Europese naaldhoutsoort die zonder impregneren vele jaren meegaat. Het hout is namelijk rijk aan hars, wat een positief effect heeft op de duurzaamheid. Onbehandeld heeft douglas een vewachte levensduur van tussen 10-15 jaar* bij bovengronds gebruik, vaak valt dit op te rekken door het regelmatig te onderhouden en/of te verven. Voorkom bij douglashout direct contact met de grond. We adviseren om palen boven de grond te monteren op een betonpoer of in een paalhouder. Ook kunt u een H2H paal gebruiken als staander. Deze kan wel rechtstreeks in de grond gezet worden, want de onderkant van de paal is van hardhout (OKan, duurzaamheidsklasse 1) Voor de verwerking van het hout raden wij u aan het hout voor te boren en gebruik te maken van RVS-schroeven.

Tafel en banken van Douglas hout
Tafel en banken gemaakt van Douglas planken van 2,0x20x400cm
De beschikbaarheidheid van douglashout is ook aanzienlijk toegenomen de laatste jaren. Jaren geleden zijn namelijk grote aantallen douglassparren in Frankrijk en Duitsland aangeplant. Ook uit Nederland is heel wat douglashout afkomstig. Een aanzienlijk deel van ons assortiment is van dit zogenaamde Hollands Hout.


* De aangegeven verwachte levensduur heeft betrekking op het kernhout. De werkelijke levensduur is uiteraard ook afhankelijk van de verwerking, behandeling en omgevingsfactoren. De verwachte levensduur is daarom een indicatie, geen garantie.