CJM Hout

Impregneren & behandeling met Celfix®

Een belangrijk deel van ons assortiment is Celfix® geïmpregneerd, in plaats van op een reguliere wijze. Hieronder worden een aantal veelgestelde vragen over Celfix en vacuüm-druk impregneren beantwoord.

Wat is vacuüm-druk geïmpregneerd hout?

Vacuüm-druk geïmpregneerd hout is hout dat door toepassing van een verduurzamingsmiddel vele jaren beschermd is tegen aantasting door schimmels en insecten.

Verschil tussen dompelen en vacuüm druk impregneren

Wanneer hout middels de vacuüm-druk methode geïmpregneerd is, zijn de producten tot dieper in het hout geïmpregneerd dan wanneer hout geïmpregneerd is met de dompel-methode. Omdat het hout dieper is geïmpregneerd, zal het langer meegaan.

Waarom wordt hout verduurzaamd?

Hout is een hernieuwbaar en natuurlijk materiaal dat bij goed bosbeheer steeds voldoende beschikbaar is. Maar het is ook vatbaar voor aantastingen door schimmels, micro-organismen en insecten, vooral in contact met grond en water. Er zijn maar enkele houtsoorten die van nature een grote weerstand hebben tegen rot of insectenaantasting. (Zoals Eiken, en Lariks –boven de grond- ) Andere soorten moeten worden beschermd om ze langdurig te kunnen gebruiken.

Hoe duurzaam is hout van nature?

De natuurlijke duurzaamheid van hout hang sterk af van de houtsoort, de verhouding tussen de aandelen spint- en kernhout, de leeftijd van de boom waar het hout uit afkomstig is en de omstandigheden waarin het hout wordt toegepast. Deze factoren zijn steeds variabel, terwijl goed verduurzaamd hout de zekerheid geeft van een lange gebruiksduur in een breed scala van toepassingen.

Wat is Celfix®?

Celfix® is een preventief houtverduurzamingsmiddel dat wordt toegepast ter bescherming van hout in contact met weer en wind, grond en water, alwaar het zonder verduurzaming onvoldoende lang zou meegaan. Het is een volledig toegelaten middel in Europa dat met behulp van de vacuüm-drukmethode in het hout wordt gebracht. Het met Celfix® behandelde hout wordt geleverd met KOMO-productcertificaat. Het met Celfix verduurzaamde hout, voldoet hiermee aan alle gestelde eisen door de Europese overheid. Het heeft geen schadelijke neveneffecten voor mens dier een milieu.

De voordelen van Celfix®

  • Rekent af met houtaantasting, tot diep in het hout
  • Het hout is onderhoudsvrij
  • Het is universeel overschilderbaar, in tegenstelling tot sommige andere houtverduurzamingsmiddelen
  • Het hout is waterafstotend
  • Prijstechnisch scherp
  • Duurzaam in levensduur, gaat aangetoond langer mee dan vergelijkbare middelen.
  • Bewezen ongevaarlijk voor mens, milieu en omgeving
  • Veilig voor gebruik voor klussers en spelende kinderen