CJM Hout

Vlonderplank Hardhout Bilinga

2,8x14,5xDiv.Lengtes

Vlonderplank Hardhout Bilinga
Prijs op aanvraag *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeHPR2125100
Dit product kent vele namen, waaronder vlonderplank en terrasplank en profielplank. Deze profielplanken zijn geschaafd en hebben een grove ribbel. De onderkant is glad. We kunnen op aanvraag diverse lengtes Billinga profielplanken voor een aan te leggen terras leveren.

De onderbalken, waar op deze planken komen te liggen, dienen een afstand van zo'n 40 centimeter te hebben. De prijs van dit product kunt u aanvragen via ons contactformulier (Geeft u dan het formaat van uw terras aan, en omschrijft u de situatie) of bij een bezoek aan onze winkel. Verwachte levertijd bij dit product is zo'n 7 tot 14 dagen.
Bilinga is voornamelijk afkomstig uit West-Afrika. Bilinga wordt vaak ook gebruikt voor bouwconstructies, bijvoorbeeld in de waterbouw voor steiger, bruggen en brugdekken, maar is ook goed toepasbaar op parkbanken en hekken. Ook als profielplank is Bilinga uitermate geschikt. Het laat zich namelijk goed machinaal bewerken, ondanks de sterkte en hardheid van het hout. Schroeven altijd voorboren.  

De kleur van het hout is bruin-geel. Maar zal waneer u geen oppervlaktebehandeling aanbrengt (bijv hardhoutolie) door invloed van zon, regen en wind vergrijzen. Bilinga neemt oppervlaktebescherming, in tegenstelling tot sommige andere hardhoutsoorten behoorlijk goed in zich op. Duurzaamheidsklasse 1/2, waarbij u aan een levensduur van 20-25 jaar kunt denken.
Specificaties

Productgroep Vlonderplanken
Materiaalsoort Hardhout