CJM Hout

Zweeds rabat Douglas 1-2,2x19,5x400cm

Fijnbezaagd, onbehandeld 17,5cm werkend

Zweeds rabat Douglas 1-2,2x19,5x400cm
verwachting week 40/41 weer op voorraad *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLRAZ19400
Dit Zweeds rabat of ook wel Potdeksel plank  genoemd is van onbehandeld douglashout A-kwaliteit. De voorzijde is fijnbezaagd en de achterzijde is met lichte inkepingen om zo het schotelen van de plank zoveel mogelijk te voorkomen. De werkende breedte bij deze brede potdekselplank is 17,4cm.
Potdekselplanken zijn bij uitstek geschikt om wanden mee op te trekken. De plank begint dik en loopt smaller toe. Door de sponning die is uitgefreesd kun je de planken gemakkelijk op elkaar stapelen. Voor een echte nostalgische uitstraling beits je de planken zwart.
Om de planken hun Douglas kleur te laten behouden kan men ze verduurzamen met een UV-houdende beits of een houtolie blank.
De populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Veel Douglashout is afkomstig uit Frankrijk of Duitsland. Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met een beits.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas
Productgroep Planken, Rabat

Alle tags