CJM Hout

Schaaldeel Douglas 2x15-25x400cm

boomschorsplank onbehandeld douglas

Schaaldeel Douglas 2x15-25x400cm
12.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLPLK2400cm
Deze Schaaldelen (ook wel Boomschorsplanken of kantdelen genoemd) hebben een unieke uitstraling door hun onregelmatige vorm, en met name door de variatie in hoogte. De hoogte variëert van 15 tot 25 centimeter. U kunt er van uitgaan dat ze gemiddeld 20cm werkend zijn. Dikte is circa 2cm en aan de buitenkanten van het hout zit er nog de boomschors. Het hout gebruikt voor deze planken is Lariks/Douglas. De plank is geschikt voor de  toepassing van potdeksel- of omheiningsplank, ook als naambord te gebruiken. Letters erin graveren en klaar is kees.
De populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Dit hout groeit prima in ons eigen land, daarom proberen wij ook zoveel mogelijk van dit hout uit de Nederlandse bossen te verkrijgen.

Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met een beits.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas
Productgroep Planken

Alle tags