CJM Hout

Paal vierkant Douglas 11,0x11,0x300cm

Geschaafd, met afgeronde hoek

Paal vierkant Douglas 11,0x11,0x300cm
38.40 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLPAG11300
Lariks/Douglas vierkante paal 11,5 x 11,5 x 300 cm lang. Geschaafde paal, wat betekent dat hij een glad oppervlak met afgeronde hoeken heeft. De mooie tekening van het douglashout komt sterk naar voren.
Te gebruiken als staander bij een overkapping, pergola, schommel etc. Het douglas hout is van A-kwaliteit en de paal is kernvrij, dat wil zeggen dat het hart van de boom niet midden in de paal zit. (Indien het hart wel in het midden zou zitten, zou dat de kwaliteit van de paal negatief beïnvloeden)

De populariteit van de houtsoort Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Douglas behoort tot de hardste naadhoutsoort van Europa. De levensduur van onbehandeld Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar.Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met bijvoorbeeld een blanke impregneerolie UV of met een coating "Carefree Protect clear". Beide producten hebben we in ons assortiment.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas
Productgroep Palen

Alle tags