CJM Hout

H2H®-paal 11,5x11,5x320cm

Hardhout met Douglas, vingerlas,geschaafd

H2H®-paal 11,5x11,5x320cm
69.90 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLPAV11320
Duurzamer en gaat langer mee in de grond
Een combinatie van duurzaam hardhout en onbehandeld douglas in één paal. De beide houtsoorten zijn via een oersterke vingerlasconstructie aan elkaar verbonden. Het hardhouten opzetstuk is 100 cm lang en het Douglas deel 220cm. Omdat alleen het hardhouten gedeelte in grondcontact komt, heeft de paal dezelfde levensduur als een geheel hardhouten paal. Je hoeft hierdoor geen betonpoer of metalen verankering in de beton te storten wanneer je de paal gebruikt als staander bij een overkapping, veranda en
schommel etcetera.  GIP garantie op de vingerlas.
De populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Dit hout groeit prima in ons eigen land, daarom proberen wij ook zoveel mogelijk van dit hout uit de Nederlandse bossen te verkrijgen.
Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met bijvorbeeld een blanke impregneerolie UV of met een coating  "Carefree Protect clear" Beide produkten hebben we in ons assortiment.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas, Hardhout
Productgroep Palen