CJM Hout

Mes- & Groefplank Douglas 1,6x11,6x400cm

Geschaafd, met vellingkant, werkend 10,3 cm

Mes- & Groefplank Douglas 1,6x11,6x400cm
8.15 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLVG11400
Mes&Groef -plank (vellingdeel)  geschaafd van onbehandeld Lariks/douglas met vellingkant. Te gebruiken voor betimmering plafond, dak of wandjes.


Vellingdelen beschikken over een mes- en en een groefkant, hierdoor zijn ze makkelijk in elkaar te schuiven. Vellingdelen worden vaak gebruikt om een stijlvol plafond in elkaar te zetten, bijvoorbeeld voor een overkapping.


De populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Dit hout groeit prima in ons eigen land, daarom proberen wij ook zoveel mogelijk van dit hout uit de Nederlandse bossen te verkrijgen.
Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met een beits.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas
Productgroep Planken, Rabat