CJM Hout

Plank geschaafd Douglas 1,6x14,5

Geschaafd, met afgeronde kanten

Plank geschaafd Douglas 1,6x14,5
kies een lengte *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeTLPL16100

Dit artikel is beschikbaar in diverse uitvoeringen

Plank geschaafd Douglas 1,6x14,5x180cm

Geschaafd, met afgeronde kanten

TLPL16180
€ 3.95 € 3.55

Plank geschaafd Douglas 1,6x14,5x240cm

Geschaafd, met afgeronde kanten

TLPL16240
€ 5.35
Geschaafde Douglas plank.
Plank van onbehandeld Douglas, geschaafd met afgeronde hoeken. Toepassing o.a. bij het maken van een schutting, bloembak, bankje, kistje etc.

De populariteit van de houtsoort Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Douglas behoort tot de hardste naadhoutsoort van Europa. De levensduur van onbehandeld Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met bijvorbeeld een blanke impregneerolie UV of met een coating "Carefree Protect clear". Beide produkten hebben we in ons assortiment.
De populariteit van de houtsoorten Lariks en Douglas neemt steeds meer toe in Nederland. Lariks en Douglas behoren tot de hardste naadhoutsoorten van Europa. Levensduur van onbehandeld Lariks en Douglas bevindt zich tussen de 10 en 15 jaar. Dit hout groeit prima in ons eigen land, daarom proberen wij ook zoveel mogelijk van dit hout uit de Nederlandse bossen te verkrijgen.
Kenmerkend is de warme uitstraling en de mooie kleur en structuur van het hout. De kleur is vaak een combinatie van roodbruin en zachtgeel. Zonder behandeling zal het, zoals het meeste hout, vergrijzen. Om vergrijzing te verkomen, kun je het hout behandelen met een beits.

Specificaties

Materiaalsoort Lariks/Douglas
Productgroep Planken